26 joulukuuta 2012

17.Kuulumisia

Juu, eilkkäs tiistaina alkoi se jouluvuokraus, joten saan lauantaihin asti ratsastella Hurrilla ihan itsenäisesti. Ja omassa hepassahan on tietysti se etu, että saan mennä ratsastamaan myös siihen aikaan kuin haluan, en nimitääin jaksa tunkeä siihen vuokrausryhmän mukaan, vaikka toki voisin. Ja, pitäähän se Irppakin liikuttaa :)

Laatu pissii...
 Tiistaina menin satulan kanssa ihan perus koulutreeniä. Alkuverkassa loivia kiemuroita ja siirtymisiä, kun poni-herra tuntui taas olevan hieman liiankin vauhdikkaalla tuulella. Sadan pidätteen ja ympyrän jälkeen, sain sen kuitenkin edes jotenkin kuulolle. Harjoiteltiin sitten avotaivutuksia ensin käynnissä ja sitten ravissa. Oikealle tuo meni ihan mielettömän hyvin, eikä iste tarvinnut tehdä juuri mitään, mutta vasemmalle se olikin vähän haastavampaa. Kokoajan oli Hurri lähdössä alta, mutta kun siinä aikamme väännettiin, alkoi se vasenkin kierros sujua. Kokeiltiin avoa myös laukassa, jota en ole siis ikinä harjoitellut. Äidin neuvoilla se sujuikin ihan mallikkaasti, oikealle. Vasemmalle en edes ukaltanut kokeilla.
Loppuraveissa Hurri alkoi sitten olla jo hyvin kuulolla ja venytti itseään kivasti eteen ja alas. Hurrin jälkeen ratsastin myös Iiriksen, joka meni kyllä paljon paremmin. Aluksi oli vähän hankalaa, kun nuo meidän ponit on keskenään niin erilaisia. Iiriksen kanssa harjoiteltiin ravin kokoamista ja pidentämistä, väistöjä ja laukkavoltteja. Iiris oli kokoajan kivasti kuulolla, eikä kyttäilyt yhtikäs mitään :)

Eilen oltiin taas äipän kanssa yhdessä ratsastamassa ja menin molemmilla poneilla. Iiriksellä tosin kokonaiset 5min, kun ei ollut turvaliiviä. Mutta, Hurrilla siis menin ilmansatulaa ja pappa oli jälleen hieman liian pirteä. Sai ihan kunnon pidätteitä olla tekemässä yhtenään, eikä sekään aina auttanut. Me ei tehty mitään ihmeellistä, lähinnä siirtymisiä. Tein ponin kanssa isoa ympyrää aluksi käynnissä. Aina, kunse alkoi kiihdytellä tai yritti raville, pysäytin. Samaa ravissa, aina kun kiihtyy liikaa niin käynttiin ja jos käynti kiihtyy kamalasti niin seis. Oikealle sainkin Hurrin hyvin kuulolle, mutta vasemmalle kesti vähän kauemmin. Lopulta alkoi kuitenkin sekin suunta toimia.
Tänään varmaan harjoitellaan taas sitä kontrollia.



2 kommenttia:

  1. Tarviiks sun maksaa et saat ratsastaa hurrilla, kun se on kuitenkin sun oma ?...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan... Nyt on semmonen jouluvuokraus ja Hurri on ratsastuskoulun käytössä, joten jos mä haluan sillä ridata niin mun täytyy ottaa se vuokralle, sillä muuten joku muu saa sillä mennä :)

      Poista