06 joulukuuta 2012

PiksuPoni ja talvkuvia


Keskiviikkona mulla oli tunti ja menin Piksulla, vaihdettiin nimittäin Julian kanssa. Ja heti alkuun täytyy sanoa, että tykkäsin ruunasta kyllä todella paljon!
Aloitettiin tunti taluttamalla alkukäynnit maastakäsin, ja jouduttiinpa me vähän ravauttamaankin niitä poneja maasta. Piksu-parka ei ymmärtänyt mitään, eikä oikein osannut ravata siinä vieressä. Tämän alkujutun jälkeen päästiin selkään ja alettiin tehdä väistöjä. Tultiin aluksi käynnissä keskihalkaisijalle ja B;hen väistöä. Uralla mentiin ravia ja kulmaan voltti. Väistöt sujui todella hyvin ja yllätyin siitä, kuinka herkkä Piksu oli ratsastaa. Vaikka ruunalla oli kovasti virtaa, sitä ei tarvinnut ohjilla pidättää, vaan sain sen toimimaan hyvin ihan vain painoavuilla. Mentiin sitten ravissakin väistöjä ja sekin sujui yllätyksekseni todella hyvin kun vain muistin olla puristamatta jalalla!
Mentiin väistöjä samalla tavalla myös toiseen suuntaan, mutta ravivoltin sijaan tehtiin laukassa ympyrä. Tämä suunta oli Piksulle hankalampi ja se rupesi yhtenään hössöttämään, mutta saatiin me ihan hyviäkin pätkiä sitä väistöä. Laukka sujui tosi hienosti ja yllätyin siitä, miten mukava sen laukassa oli istua. Loppuun mentiin vielä istenäisesti laukka-käynti siirtymisiä, jotka olivatkin sitten vähän hankalampia. Käynti oli pelkkää tanssahtelua ja laukkaa mentiin aika lujaa.. Muutama onnistunut siirtyminen kuitenkin saatiin myös :) Tykkäsin Piksusta tosi paljon, ja Annikin puhui että se on semmonen mun tyyppinen herkkä poni.

Tänään oltiin heti 11.00 tallilla ja lähdettiin Iiriksen kanssa aluksi maastoon kävelemään. Iiris on maastossa kyllä hauska poni, kun se vain tanssahtelee ja säpsyy ja tuijottelee. Nyt se esim. säikähti kun sen päälle putosi puusta lunta :D Maastoilun jälkeen äiti ratsasti sillä maneesissa ja ravailin minäkin hetkisen (15min). Täytyy kyllä sanoa, että Iiriksen ravi on kehittynyt paljon. Nyt se liikkui todella joustavasti ja rennosti, siellä oli hyvä istua.
Lopuksi piti hassusta hepasta räpsiä kuvia, kun se niin suloiselta siellä lumisissa maisemissa näytti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti