04 syyskuuta 2013

133. Hurri & Iiris - Yö & Päivä

Siinä missä Hurri muistuttaa rakenteensa ja ulkonäkönsä puolesta enemmän hevosta, tuo Iiris toisinaan mieleen laaman, mutta useimmiten kuitenkin ihan tavallisen ponin.
Kyllä, otsikkoon viitaten ponini todellakin ovat keskenään kuin yö ja päivä, jonka vuoksi ajattelinkin kaksikon eroavaisuuksille tehdä ihan oman postauksen. Tämä postaus saa myös toimia uusien lukijoiden tietolähteenä ponien tarkempaan luonteeseen.


Iiris on utelias ja sitä kiinnostaa mitä sen ympärillä tapahtuu, kun taas Hurri yleensä vain seisoo ja näyttää siltä, ettei sitä voisi vähempää kiinnostaa. Karsinassa Iiris on se, jota kiinnostaa millä harjalla sitä milloinkin harjataan ja missä sen hoitaja milloinkin liikkuu (silloin kun ponilla on hyvä päivä). Hurri sensijaan yleensä joko vain seisoo kyllästyneenä paikoillaan, tai kuopii lattiiaan reikää, jotta pääsisi kaivautumaan kiinaan.
Ulkona liikuttaessa on vähän sama juttu, tamma tutkii ja tuijottaa aivan kaikkea mitä eteen sattuu ja on myös valmis hyppäämään puuhun, jos jokin asia on liian pelottava. Vanha pappa sensijaan ei korvaansa lotkauta, vaikka mitä tapahtuisi. Tästä hyvänä esimerkkinä voisin kertoa, että kun joskus kauan sitten olin Hurrilla tunnilla, maneesissa pamahti lamppu rikki. Muut ponit säikähtivät ääntä, Hurri heilautti korvaansa...



Ratsastaessa Hurria saa aina, ihan joka kerta pidättää enemmän kuin viisi kertaa, ettei sen meno ole ihan päätöntä kaahotusta. Hurria joutuu ratsastamaan ihan tosissaan, jos sen haluaa peräänantoon, eikä se oikein mitään muutakaan haluaisi ilmaiseksi tehdä. Varsinkaan hidastaa vauhtia.
Iiristä taas saa aina ratsastaa eteen, ellei sitten olla maastossa tai pellolla. Iiriksen saa helpommin ratsastettua pyöreään mutoon, koska se ottaa takajalkansa alleen mieluummin kuin Hurrigane.
Esteillä on vähän sama juttu, Hurri painaa menemään minkä jaloistaan pääsee, mutta Iiristä saa aina olla tuuppaamassa eteenpäin.
Maastossa osat sitten vaihtuvatkin toisinpäin. Siinä missä Hurrilla voi tiellä mennä vaikka pelkällä riimulla, on Iiriksen kanssa maastoiltava aina satulan ja suitsien kanssa. Ruunamme on maastovarma ja luotettava kaikissa tilanteissa, joissa ei esiinny lehmiä. Tammamme taas saa hepuleita milloin mistäkin ja nauttii kovasti pukittelusta ja muustakin maastossa harrastettavasta riehunnasta.



Hurri - Iiris
Nakki - Nugetti
Reipas - Hidas
Maastovarma - Hullu
Esteponi - Kouluponi
Vaha - Nuori
Pissis - Kovis
 
Laulun sanat, jotka kuvaavat Hurria:
No more mister nice guy, you suck.
No more, mister clean,
no more mister nice guy
They say,
He´s sick
He´s obscene
 
Laulun sanat, jotka kuvaavat Iiristä:
"Jos sä luulet että kesyttää, voit vapaan sielun
et taida ihan käsittää, se ei oo tie mun.
Mut mä tiedän ettet sinäkään,
tottunut oo häviämään.
No, tapellaan vaan
ja mitataan mies
No tapellaan vaan,
se on sun ties..."
 


Vielä muutama hauska(hko) ero...
♠ Hurri kiertää ainka kaikki lätäköt, kun taas Iiris loiskuttelee suoraan läpi
♠ Laitumella Iiris viihtyy paremmin heppakamujen seurassa kuin Hurri
♠ Tunneilla se on kuitenkin Hurri, joka voi olla lähellä muita hevosia, Iiris alkaa vain lumia
♠ Kameran nähdessään Iiris laittaa heti korvat höröön, mutta Hurri alkaa luimistella
♠ Kisoissa Iiris on aina verkassa ihan seko ja radalla laiska, Hurrilla se taas menee vähän päinvastoin,että verkassa se on rento ja radalla räjähtää...

15 kommenttia:

  1. Hauska postaus, sattui silmään tuo "Hurri-vaha" xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho :D pitääpä korjata jossain kohtaa, jos jaksan

      Poista
  2. toosi kiva postaus!! ja noi kyl kaikki pitää paikkansa... ;)

    VastaaPoista
  3. Tee semmonen postaus johon oot piirtänyt ja suunnitellut ite (esim jollain paintilla) unelmiesi tallin + sen muun alueen pohjapiirroksen. Eli piirrät ja suunnittelet kaikki karsinat, tarhat, varustehuoneet yms. Ja ajatellen sitä jos sinulla itselläsi olisi talli jossa sinulla olisi paljon hevosia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeen osaa käyttää noita kuvankäsittelyjuttuja, muuta voin joskus yrittää.. :)

      Poista
  4. Moikka, laitoin sulle vähä aikaa sitten bannerihakemuksen nyt oon julkaissu sen leiripostauksen toivotavst muistat viel ne mitat ym. ja kuvat saat siis ottaa blogistani :)
    ellen-sofia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Sulla on tosi kiva blogi ja postailet ihanan usein! tykkään, vaikken mikään heppahullu olekkaan :) ++ toivottasti tervehdyt nopeasti loppuun ( ööö, toi lause xd )

    VastaaPoista