19 maaliskuuta 2013

48. Klockas Fiona♥

Tänään oli siis se kauan odotettu ratsastus ja ai kun oli kivaa. Ratsastin siis semmoisella kimolla Welshillä, nimeltä Fiona.
Aloitettiin tunti loivilla kiemuroilla, mitkä sujuivat tosi hyvin. Ponilla oli paljon virtaa, mutta renolla kädellä sen sai rentoutumaan. Alkuverkkojen jälkeen otettiin ympyrällä laukkaa. Puolet laukkaa, puolet ravia. Aluksi poni lähti kuin ohjus, ja kiisi aina lumipenkkaan, mikä sillä on kuulemma tapana yksin kentällä. Muutama nosto meni ihan pyllylleen, mutta sitten alkoikin sujua jo paremmin.
Vasemmalle samainen tehtävä sujuikin sitten paljon paremmin, eikä käyty kertaakaan lumipenkassa. Sitten vähän käveltiin ja alettiin tekemään ravissa voltteja. Tässä vaiheessa Fiona alkoi toimia tosi hyvin, ja kulki nätisti kuolaimella. Outikin kehui, että ratsastan ponilla hyvin ja rennosti. Volttien jälkeen tultiin keskihalkaisijaa ravissa ja laukassa. Vasemmalle tämäkin sujui hyvin, mutta oikealle ei meinannut onnistua sitten millään. Lopulta saatiin kerran tehtävä onnistumaan oikeelle, ja siihen oli hyvä lopettaa. Otettiin vielä oikeelle uralla vähän laukaa, ja sittenhän se alkoi sujua! Fiona laukkasi hienossa muodossa ja hyvää, rentoa laukkaa ja tuli siinä kohtaa itsellenkin semmonen fiilis, että hei, mäkin osaan jotain.
Oli siis ihan mahtava tunti ja Fiona oli ihana poni. Väsäsin teille tunnista tommosen pienen videon. Kaikki materiaali on alkutunnista, kun meidän ihanasta kamerasta loppui akku juuri silloin, ku poni alkoi toimia hyvin. Pakko sanoa, että oli oikeesti ihana tunne kun pitkästä aikaa pääsee ratsastaan ja ihan omilla taidoilla saa ponin menemään muodossa ja rentona, ja opettajakin ihastelee samaa. Voi vitsi oon ilonen. Perjantaina se olis sitten Hurrin selkään<3

6 kommenttia:

  1. eihän tuo ole outi talvi..?

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä Fionasta vähän. Ratsastin ja kisasin paljon hänellä vuonna 2011. :)

    VastaaPoista
  3. Miten kun kyseinen poni on luultavas tulos tänne Lappeenrantaan Hubertukselle niin onko helppo poni ratsastaa ja meneekö sit nätist kun on muitakin hevosia tunneilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aika helppo ratsastaa, mutta tietysti vähän ponimainen. Menee nätisti kavereiden kesken, mutta yksikseen hermostuu, nousee pystyyn, ynnämuuta.

      Poista
    2. Yksikseen kotona voi olla ihan mukava, mutta vieraissa paikossa erityisesti hermostuu.

      Poista